Испанският Атлетико Мадрид победи английския Фулъм с 2:1 след продължения във финалната битка в турнира Лига Европа. В герой за испанците се превърна Диего Форлан с двата си гола в 32-ата и 116-ата минута на срещата. За Фулъм отбеляза Дейвис.

Първата част започна добре за Атлетико Мадрид като още в 12-ата минута Диего Форлан от осем метра тресна страничната греда зад Шварцер. Четири минути по-късно Рейес от пряк свободен удар пробва рефлекса на стража на лондончани. В 20-ата минута Саймън Дейвис стреля опасно по посока вратата на Де Хеа, но испанецът улови кълбото.

В 32-ата минута Диего Форлан матира Шварцер с прецизен удар. Отлични действия на Шимао позволиха на кълбото да попадне в Агуеро, той продължи топката към Диего Форлан, който откри резултата.  

Англичаните отвърнаха много бързо на удара и стигнаха до изравняването пет минути по-късно. Боби Замора напредна по лявото крило и намери унгарския национал Золтан Гера, който центрира меко, топката попадна точно на волето на Саймън Дейвис, който в близкия на вратаря Де Хеа ъгъл изравни резултата.

В последната минута на първото полувреме Форлан затрудни Шварцер, Шимао също, но гол не падна. През втората част момчетата на Рой Ходжсън започнаха по-активно и в 52-ата минута унгарският национал Золтан Гера беше изведен сам срещу стража на "дюшекчиите", но пропусна. Малко по-късно и удар на Дейвис беше спасен от Де Хеа.

В последните минути на редовното време Атлетико отправи опасни удари към Шварцер, а гол така и не падна.

В края на първото продължение, а именно в 105-ата минута пробив на Форлан позволи на Агуеро да стреля на сантиметри от страничната греда. Четири минути преди края на второто продължение Диего Форлан матира за втори път Шварцер. Аржентинецът Агуеро намери Форлан и резултатът не закъсня - 2:1 за испанците.  Така първият трофей в турнира Лига Европа отива във витрината на Атлетико Мадрид.