Във всеки квартал на София има по двама или трима босове, които се борят за лидерското място на наркопозара, заяви директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов. Той допълни, че в момента няма ясно изразен лидер на разпространението на дрога, тъй като част от обществено известните хора, занимаващи се с дрога, са в ареста. Йорданов посочи, че не очаква убийства заради борбата за надмощие между отделните босове.

"Ако някой каже, че ще се пребори с наркотиците и те ще изчезнат, бих казал, че чете много научна фантастика", коментира Валери Йорданов.

По повод задържането на Владо Комара, Йорданов заяви, че в близкото минало той е бил приближен на Иво Карамански и се занимавал с рекет, изнудване и наркоразпространение. При ареста тази нощ Комара е оказал съпротива и се е наложило полицаите да счупят стъклото на колата, в която е бил, за да го арестуват, каза още комисар Йорданов.

По думите му, полицията работи по две версии за убийството на Боби Цанков.

Има два сигнала по случая с операция "Регистраторите" отпреди ден, съобщи още Валери Йорданов и потвърди, че за участие в престъпната схема са заподозрени и служители на КАТ, но те са хора на ниско ниво в службата.