Випуск 2010 на ТПГ “Стамен Панчев” е единственият в Софийска област, който имаше уникалния шанс да се обучава по две европейски програми. По едната осигурихме финансиране за подготовка на учениците за държавните зрелостни изпити, а по другата - средства за платена практика. Това заяви директорът на учебното заведение Соня Малинчева по време на днешното тържество за изпращане на Випуск 2010. Тя пожела на абитуриентите да бъдат здрави и да постигнат мечтите си.
По традиция учениците от долните класове бяха подготвили специална програма, с която поздравиха дванайсетокласниците. От своя страна завършващите ученици благодариха и трогнаха своите преподаватели с благодарствено послание. Сълзи, смях и много цветя съпровождаха тържественото събитие.
“Чувствата са противоречиви. Щастливи сме, че завършваме училище, от една страна, но от друга – чувстваме тъга, защото всеки ще поеме по своя път, ще ни липсват учителите, най-вече класната – г-жа Бистра Коцева, както и незабравимите моменти от ученическия живот”, споделиха пред наш репортер Теодора и Мариела от 12 “б” клас. Те са отличничките на класа и са категорични, че ще продължат образованието си. Теодора има желание да учи “Туризъм”, а Мариела – "Социална педагогика", дори вече е издържала успешно предварителните изпити в два университета.