Състезатели с мотоциклети и АТВ-та от наскоро учредения Ботевград рейсинг тийм за първи път взеха участие в кръг от националния шампионат в клас ендуро и четириколки . Той се проведе на 1 и 2 май край Казанлък.

Първия ден мотоциклетистите изминаха 4 обиколки по 32 км в подножието на връх Шипка. Най-добре от ботевградския клуб се представи Димитър Пешев, който със своята Хонда зае трето място. На пето с Ямаха е Йоан Иванов. С шесто време финишира Кольо Илиев, но тъй като му бе изключил джипиесът, му бе наложено наказание от 2 часа и той отиде чак на 13-то. Със своята Ямаха председателят на клуба Семко Семков е осми.

При четириколките в клас Експерт в този първи кръг Николай Нинов постигна осмо време, а Петко Петков не успя да завърши заради авария, след като счупи главина на своето атеве Кавазаки КХ 700.


Втория ден по затворения маршрут от 8 обиколки по 1800 м с препятствия, или т.нар- ендуро тест,  контузия споходи Димитър Пешев. След като се движеше втори, му се извади коляното и той нямаше как да продължи. Йоан Иванов завърши четвърти в този втори ден и в генералното класиране остана пети. Семко Семков отново даде осмо време и запази осмото място в генералното класиране.

Отговорникът на направление мотоциклетизъм вд Ботевград рейсинг тийм Мирослав Илиев благодари на фирма Барези, която осигури горивото за състезателите.