Днес баскетболистът на мъжкия отбор на Балкан Иван Лилов проведе час по физическо възпитание с учениците от 8 Б клас на ПГТМ "Христо Ботев" в Ботевград. Това е част от националната кампания на спортното министерство и българския тотализатор под наслов  "Аз обичам спорта", в която известни родни спортисти се превръщат в учители по физическа култура и спорт. 

Всички ученици бяха облечени с подарените им от Министерството на спорта тениски с логото на кампанията. След традиционните упражнения за загряване момичетата и момчетата започнаха занимания по баскетбол, при които Иван Лилов като истински учител показваше и коригираше елементи от играта в действията на учениците.

"Много съм доволен от урока. Лично аз тренирам баскетбол, но се радвам, че и на други мои съученици им стана интересно", сподели един от учениците - Тихомир.

Урокът бе наблюдаван и от ученици от други класове на училището, от преподаватели по физическо възпитание, от играчите на мъжкия тим Любо Лилов и Кирил Райков, както и от старши треньора на мъжкия отбор на Балкан Петър Клечков  Той получи интересно предложение от ученици и от учители -  всяка седмица да изпраща по един баскетболист от мъжкия тим да провежда час по физическо в професионалната гимназия по техника и мениджмънт.