Проектът дава възможност за повишаване пригодността за заетост, за бързо адаптиране към пазара на труда в условия на икономическа криза, придобиване на предприемачески умения и осигуряване на възможности за реализация на трудовия пазар на 75 безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в ДБТ, приоритетно на безработни младежи до 29-годишна възраст, завършили висше образование през 2008, 2009 и 2010г.

Предвижда се целевата група да обхване по 25 младежи от Ботевград, Етрополе и Правец. Обучението на групите в трите общини започва съответно на 25 май, 17 май и 14 юни

Основните дейности по проекта са:
Професионално ориентиране – извършва се от Център за информация и професионално ориентиране „Тайгър клуб” и включва: създаване на личен профил на всеки бенефициент; групово професионално ориентиране; консултиране за избор на професия; обработка и съхраняване на събраната информация и създаване на лично досие на всеки бенефициент; размножаване и архивиране на документите, необходими като приложения към личното досие. След приключване на професионалното ориентиране, всеки бенефициент ще получи Сертификат за професионално ориентиране.

Комплексно модулно обучение  - извършва се от посочената Фондация на бизнеса за образованието. Участниците в комплексното модулно обучение ще придобият необходимите знания и умения чрез последователно надграждане на своето обучение, участвайки във всяко едно от предвидените три отделни обучения обособени в последователни модули. То е с продължителност от 90 учебни часа, разпределени в 15 работни дни, по 6 учебни часа дневно и включва: мотивационно обучение; обучение за придобиване на ключова компетентност – „Инициативност и предприемачество”; обучение за придобиване на ключова компетентност – „Обществени и граждански компетентности”.
След приключване на всяко едно от предвидените в 3-те модула обучения, всеки успешно завършил съответното обучение бенефициент ще получава Удостоверение за успешно приключено обучение.

Проектът предоставя възможност за наемане на работа на най-малко 30 % от бенефициентите, завършили успешно предвидените в проектните дейности обучения.
Възможности за реализация на безработните на трудовия пазар ще се търсят при работодатели, предварително заявили с писма интерес към програмата, а именно:
- "Практикер" ЕООД - (верига хипермаркети "Практикер");
- "Теси" ООД - (производствени бази за отоплителна и водонагревателна техника);
- "Доверие Брико" АД - (верига хипермаркети "Мосю Бриколаж");
- "Пикадили" АД - (верига супермаркети "Пикадили");
- "Плюс България Търговия" АД - (верига хипермаркети "Плюс");
 
Допълнително възможности за реализация на безработните на трудовия пазар ще се търсят и чрез партньорите по проекта:
- „Фондация на бизнеса за образованието”;
- Център за информация и професионално ориентиране „Тайгър клуб”;
- Асоциация на кариерните консултанти в България.

Всички успешно завършили бенефициенти ще бъдат регистрирани в електронната база данни на Джоб Тайгър, с оглед подпомагане реализацията им на трудовия пазар чрез достъп на заинтересовани работодатели до информация за техните компетенции и професионални умения, съобщава Бюро по труда - Ботевград.