Кадетите на Балкан се наложиха над Лукойл Академик с 65-56 (13-17, 19-13, 19-16, 14-10) в среща от втория ден на турнира в памет на големия треньор Иван Андреев. В по-голямата си част мачът бе доста оспорван, водачеството бе променяно цели 14 пъти.


 Първата четвъртина бе за възпитаниците на Людмил Хаджисотиров, които я спечелиха с 4 точки разлика. Във втората се игра кош за кош, но в последната минута домакините успяха да направят обрат, като отидоха на почивка с 2 точки аванс - 32-30. В третата кадетите на Балкан грешаха по-малко и успяха да увеличат преднината си на 5 точки преди последните десет минути. Още в първата минута на тази последна част за 5 фаула напусна една от основните фигури  в състава на Лукойл Академик - Юлиян Владимиров, и това се отрази на играта на тима. Играчите на треньора Михаил Михайлов се възползваха по най-добрия начин и с точна стрелба на Петър Василев и Радослав Кочев дръпнаха с 10 точки три минути преди сирената, като до края не позволиха на своите съперници да се доближат опасно.


Това бе първа победа на Балкан в тридневния турнир след вчерашното поражение от Арис Солун с 53-79 и втора загуба на Лукойл Академик, който отстъпи на белградския Флеш с 67-79. Най-резултатен за победителите бе Радослав Кочев с 19 точки, той направи  дабъл-дабъл с овладените 12 топки под двата коша. Петър Василев отбеляза 15 точки, 11 от които през второто полувреме. За Лукойл Академик единственият с двуцифрен точков актив - 15, е Николай Георгиев.


Преди тази среща Арис Солун победи белградския Флаш със 70-59 (13-17, 16-19, 8-13, 22-21) и на практика стана победител в първото издание на този първи въпоменателен турнир. Почти през целия мач гръцкият тим имаше водеше с двуцифрена разлика и едва в последните минути на мача младите сръбски баскетболисти на няколко пъти я сваляха ра до 7, но нямаха сили за пълен обрат.


С най-висок коефициент на полезно действие е българинът в гръцкия тим Александър Везенков. 203-сантиметровият син на капитана на шампионския тим на Балкан от край на 80-те, понастоящем спортен директор на Лукойл Академик - Сашо Везенков, отбеляза 16 точки, взе 11 борби и направи 3 асистенции. Най-резултатен за Арис бе крилото Йоанис Царос с 23  точки, с по 10 са Христофорос Келесидис и Георгиос Канарас. Топреализатор за сръбския тим бе Вуядин Радович с 15 точки, трима са с по 11 - Марко Гаврилович, Дарко Раденкович и Марко Самарджич.


Утре е последният ден от турнира и в програмата му настъпиха размествания. От 10.00 ч. играят Лукойл Академик и Арис, а от 12.00 - Балкан срещу Флаш, след което е официалното закриване.