Отборът на Белгия победи България в приятелската среща, изиграна в Брюксел на стадион "Крал Балдуин" (Кьонинг Баудуин щадион).

Родните ни национали изиграха превъзходен мач, като поведоха в резултата в първото полувреме чрез гол на Ивелин Попов в 31-та минута.

Белгийците, обаче, успяха да изравнят и да поведат в рамките на само минута и половина в самия край на второто полувреме, чрез голове на Кристоф Лепойнт и Вeнсaн Компани.

Атаката на българите започна още в първата минута след началния съдийски сигнал. Валери Божинов опита да се възползва от грешка в отбраната на домакините, но бе спрян.

В третата минута главният съдия отсъди дузпа за нарушение на Живко Миланов срещу Еден Азар в наказателното поле. Зад топката за изпълнение на 11-метровия наказателен удар застана Азар. Невероятен Николай Михайлов улови топката и сложи началото на великолепното си представяне в срещата.

В 13-та минута нашенският страж отново спаси вратата си след като Лукаку отправи опасен шут към нея.

Пет минути по-късно Ники Михайлов отново бе безпогрешен, след като Стилиян Петров под натиска на двама белгийски нападатели, отпрати топката с глава към собствената си врата.

20 минути след началото на мача вратарят на българите почувства болки в десния си крак, но след намесата на лекарския екип се почувства по-добре. Междувременно край тъч линията загряваше младият вратар на ЦСКА Иван Караджов, който пристигна час и половина преди началото на срещата в Брюксел.

Страхотна възможност за България се откри в 26-та минута, когато Живко Миланов хитро подаде по земя към Валери Божинов. След разбъркването пред вратата на белгийците топката попадна в Благой Георгиев, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна гредата.

В 30-та минута Валери Божинов се измъкна между двама, но накрая стреля неточно и топката премина над напречната греда.

Само 60 секунди след това Станислав Манолев проби от дясно. Подаде на Георги Пеев, който без да гледа подаде на намиращия се на няколко метра от него Ивелин Попов. Без да се поколебае той вкара топката в охраняваната от Байли врата. Така в 31-та минута България поведе с 0:1.

Първият жълт картон бе в нашата статистика, след като в 45-та минута Чавдар Янков задържа Дембеле.

В 51 та минута Стивън Дефур отправи много опасен удар по посока на вратата, охранявана от Ники Михайлов, но топката премина високо над напречната греда.

Малко след това Лукако навлезе много опасно в малкото наказателно поле, но Станислав Манолев се намеси чисто и блокра удара му.

В 67-та минута Станислав Ангелов се опита да затрудни Ники Михайлов, след като неразбирателство между двамата без малко да доведе до автогол.

В 84-та минута след центриране от корнер Георги Пеев имаше шанс отново да порази вратата на Байли.

Междувременно в последните 20 минути на второто полувреме Благой Георгиев на няколко пъти бе фаулиран от защитниците на Белгия.

Капитанът на българите Стилиян Петров бе заменен в 88-та минута и като че ли това бе преломният момент в играта на националите ни. След тази минута последваха поредица от грешки, особено в отбраната.

Лепойнт вкара изравнителния гол в последната минута на редовното време. Появиха се претенции от страна на българите за засада. Само минута и половина след това след грандиозно разбъркване в малкото наказателно поле Компани вкара топката за втори път в мрежата на Ники Михайлов, с което белгийците обърнаха резултата.
-----
Приятелски мач по футбол:

Белгия - България -  2:1

Голмайстори: 0:1 Ивелин Попов 31, 1:1 Кристоф Льопоан 89,
2:1 Венсан Компани 90 плюс 1

Стадион: Крал Балдуин
Зрители: 25 000
Главен съдия: Михаел Вайнер (Германия)
Жълти картони:
Белгия: Никола Ломбертс, Кристоф Льопоан
България: Чавдар Янков, Мартин Камбуров, Димитър Рангелов

Белгия: Жан-Франсоа Жиле, Тоби Валдервелдт (Кристиан Бентеке 63), Венсан Компани, Никола Ломбертс, Жел ван Дам (Лоран Симан 64), Ян Фертонген (Бернд Тайс 46), Еден Азар, Стивън Дефур (Кевин Миралас 83), Ромелу Лукаку (Оливие Дешахт 63), Томас Бюфел, Мса Дембеле (Кристоф Льопоан - 46) 

България: Николай Михайлов, Станислав Манолев, Иван Иванов, Станислав Ангелов, Живко Миланов, Георги Пеев (Иван Стоянов 90 +2), Стилян Петров (Пламен Николов 88), Чавдар Янков, Благой Георгиев, Ивелин Попов /Мартин Камбуров 65), Валери Божинов
(Димитър Рангелов 72)