Отборът на Бразилия се отпуши и срази тима на Португалия с 6:2 в приятелска среща, след като в предишните си три домакински мача регистрира три нулеви равенства (Аржентина, Боливия и Колумбия).

С хеттрик за "селесао" се отличи нападателят на Севиля Луиш Фабиано. За домакините се разписаха още Майкон, Елано и Адриано, а точни за гостите бяха Дани и Симао Саброса. Наставникът на бразилците Карлос Дунга бе освиркан от публиката при появата на двата отбора на терена.

Свиркането по негов адрес се усили, след като Дани откри резултата за гостите още в 4-та минута, засичайки подаване на Бруно Алвеш. Радостта на гостите обаче бе кратка. Луиш Фабиано изравни след само още четири минути след чудесна работа на Робиньо по фланга.

В 25-та минута нападателят на Севиля дори изведе домакините напред след пас на Кака. Второто полувреме предложи още пет гола, четири от които само за 10 минути. Майкон вкара за 3:1 с удар от малък ъгъл в 55-та минута, а две минути по-късно Фабиано оформи своя хеттрик от добавка.

Симао намали на 4:2 в 62-та минута, но с нови две попадения, дело на Елано (65) и на Адриано (90+1), влязъл на мястото на Фабиано, бразилците оформиха блестящата си победа и се реваншираха пред феновете за неудачните си игри напоследък.