Шампионите от Лукойл Академик поведоха с 1-0 победи във финала на VIVACOM  Националната Баскетболна Лига, след като се наложиха над Левски с 95:87. Най-резултатен за домакините от Правец беше Уили Дийн, който вкара 28 точки, а Славко Стефанович добави 22 за успеха. За "сините"  Аарън Харпър завърши с 29 точки, а Боби Фрейзър и Доналд Коул се отчетоха с по 19 точки.

Началните минути бяха равностойни, като след пет минути игра "сините" имаха 3 точки аванс, които не само задържаха а и увеличиха на 7 до края на частта. Втората четвърт започна със силни изяви на Дийн и разликата падна до 26:28., а малко след това "тудентите" поведоха. До края на първото полувреме шампионите съумяха да натрупат аванс от 10 точки.

След почивката гостите от Правец продължиха бавно да трупат преднина, която стигна до 18 точки. В началото на последната решителна четвърт, столичани заложиха на зонова защита, което доведе до объркване в редиците на домакините.  "Сините" успяха да се доближат на седем точки, но това бе само моментен срив в играта на домакините, които бързо наваксаха до 13 точки в своя полза и да доиграят спокойно мача.

Снимка: Любо Г. Лилов