Берое изглежда по съвсем различен начин, когато Шейн Гибсън играе както може, а Лукойл Академик изпита това на гърба си днес. Старозагорци спечелиха напълно заслужено третия мач от финалния плейоф в НБЛ със 74:64, а това се случи след пробуждане от страна на Гибсън, който не бе на ниво в предходните гостувния в Правец. Така домакините намалиха резултата в серията до 1-2 и записаха дебютен успех в тази фаза на първенството в клубната история, запазиха надеждата си за требъл жива поне на теория и си осигуриха четвърти двубой, който отново ще е на техен терен – на 29 май (понеделник).


Още във втората част в Стара Загора играчите на Берое изпълниха заръките на треньора си и допуснаха едва 8 точки в коша си в рамките на тези 10 минути, подобно на ключовата трета четвърт от финала за Купата на България, спечелен отново срещу този съперник. След като водеха с точка след първия период, заралии намериха начин да прелеят здравата защита в добре организирано нападение, довело до 20 вкарани точки и преднина от 13 на почивката, която гостите така и не успяха да заличат през оставащите 20 минути.


Шейн Гибсън вкара 22 точки за само 26 минути в мач №3 срещу общо 13 за 53 минути игрово време в първите два двубоя в Правец. Това е достатъчно, за да разберете защо точно Гибсън попада тук. Американският гард показа огромно самочувствие, на моменти дори повече от необходимото, но го покри с действията си между двата коша. 50% успеваемост от игра (4/8 за 2 точки и 4/8 за 3 точки), 100% от наказателната линия (2/2), 5 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки за Гибсън вдъхновиха Берое за победата. 13 отбеляза Рос, по 10 вкараха Гудул и Николов. За Лукойл Академик със 17 точки е Димитър Димитров, Стив Зак отбеляза 10.