На 19 май т.г. в Етрополе се проведе областното състезание “Млад огнеборец”. Участваха 12 от общо предвидените 14 отбора от Софийска област. Заместник-кметът на Етрополе Росица Христова поздрави участниците и откри състезанието. 
Те се състезаваха в две дисциплини – щафета на 400 метра и бойно разгръщане на състезателна пътека. На първо място се класира отборът на ОУ “Васил Левски” – Правец, на второ – отборът на Годеч и на трето – отборът на Етрополе. Купи, медали и предметни награди получиха победителите. От "Глобул" също имаше награди.
Победителите ще участват в националния кръг на състезанието "Млад огнеборец", който ще се проведе на от 11 до 13 юни в Кранево.
Общият брой на населените места, в които ще се проведат районни състезания на МПО “Млад огнеборец” е 142  с участието на 640 отряда.
В етрополската надпревара участваха 120 състезателя.
Нещо повече за младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец".
По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни.    В отрядите младите огнеборци (на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност (от 12 до 16 години) и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции - главно с екологична насоченост. 
На всеки две години КТИФ организира международни младежки състезания, които са част от международната пожарникарска олимпиада, на която участват още пожарникари-професионалисти и пожарникари-доброволци. При младите пожарникари едновременно състезания се провеждат по пожароприложен спорт и в т. нар.   Правилата за състезанието по пожароприложен спорт за млади пожарникари включват елементи от бойното разгръщане с пожарникарски съоръжения и преодоляване на препятствия, като от решаващо значение за доброто представяне е екипността на състезателите (по 10 младежи в един отбор). Надпреварата е в две много технични и атрактивни състезателни дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”.
Привлекателна страна на младежките противопожарни отряди е богатият спортен календар, който включва провеждане на районни, областни и републикански състезания, както и есенен турнир “Юлиян Манзаров”. Есенният турнир е една от кулминациите на традиционната Седмица на пожарната безопасност и се провежда за Преходната купа “Юлиян Манзаров”, учредена от НСПБЗН - МВР през 2004 г. в памет на ученика от гр. Свищов, загинал, спасявайки свои съученици, при инцидент на 4 април 2004 г. край гр. Лим на територията на Сърбия.
Отделните състезания са част от Националния календар на извънучилищните дейности на Министерство на образованието и науката. 
До момента са проведени осем републикански състезания на МПО “Млад огнеборец” и четири есенни турнира.
На квотен принцип от членовете на отрядите – медалисти от последните републикански състезания се сформира национален младежки противопожарен отряд “Млад огнеборец”, който представя страната в международни прояви.
До момента от CTIF са проведени общо петнадесет международни състезания, в които Република България участва от 2001 г. (Финландия 2001 г., Австрия 2003, Хърватия 2005).