Треньорът на Балкан Петър Клечков коментира за "7 дни спорт" сезона в НБЛ. Ботевградчани взеха бронзовите медали след победа 2:0 в серията за 3-ото място над Рилски спортист и играха полуфинал в турнира за Купата на България.j

 - Коментарът ви за серията за срещу Рилски спортист?


- Аз бях убеден, че ще спечелим серията. Познавахме добре играта на Рилски спортист и вярвах в моите момчета. Важно бе дали ще е с 2:0 или 2:1. Искам да спомена кондиционната работа на Марин Яцински. Виждаше се, че последните мачове играем много добре и нямахме физическа умора, както и подкрепата на президента Гавалюгов. Искам също така да благодаря и на феновете. Дори и на тези, които бяха против мен, защото ме амбицираха.


- Бихте 6 пъти Рилецо, как им открихте слабото място?


- Победихме ги 6 пъти, но аз нямам лични амбиции срещу Самоков. Хубаво е, че ги бихме, защото колегата се отнасяше надменно към нашия отбор и лично към мен. 6:0 е добър показател, а той да го приема, както си иска.


- Защо е това отношение на Аце Тодоров?


- Отношението му е към всички треньори в България. Ние в Ботевград сме били индианци, но го победихме. Треньорите също били индианци.Само той е най-великият треньор.Добър е, но нека да е коректен към нас. Все пак е в България. Имаше и други колеги, които коментираха, че играем стрийт баскетбол, но ние станахме трети.


- Вярно ли е, че Тодоров иска да привлече в щаба си Марин Яцински и това ви е подразнило?


- Не. Яцински ми е казвал, че има покана, но това си е негово решение. С него работя от много време. Той е нормален човек и може да си говори и да пие кафе с когото реши. Просто не може да даваш такива изявления за българските отбори и треньори. Какво значи, че в Ботевград сме индианци, и как да го разбираме?


- Говорили ли сте с президента за следващия сезон, вашето оставане и евентуалните трансфери?


- Ще водим разговори с президента. За моето оставане трябва да питате него. През сезона говорихме и той има амбиции за участие в Балканската лига.


- Колко от играчите на Балкан имат място в националния отбор?


- Според мен и тримата (б.р. - Иван Лилов, Бозов и Радев) имат място. Отново искам да подчертая, че през цялото време играхме с българи и те доказаха, че не са по-лоши от чужденците в другите отбори. Имаме нужда от типичен гард и център. Ники Върбанов ми харесва и той би играл почти през цялото време при нас, но се съмнявам Лукойл да го освободят. Като крила ми допадат Веско Веселинов и Христо Николов, но нека сезонът да приключи. Важни са и парите.


- Съжалявате ли за нещо през сезона?


- Единствено за Купата на България. Ако Любо Лилов и Бозов бяха здрави, щяхме да победим Рилски спортист. Получи се тежък мач и след него ни падна тонусът. Психологическата настройка бе да играем с Лукойл. Можехме да вземем медал в Ямбол.

Снимка: Цветелин Кръстев, botevgrad.com