Петкратният световен шампион Бразилия започна с очаквана победа участието си на Мондиал 2010 в ЮАР. "Златистите" на селекционера Карлос Дунга победиха с 2:1 мистерията и смятан за аутсайдер в Група "G" отбор на Северна Корея. Бразилците проспаха първото полувреме и не на почивката резултатът бе 0:0. През втората част обаче "златистите" отбелязаха два красиви гола, като попадението на десния бек Майкон, с което поведоха в резултата бе истиски шедьовър. Защитникът на европейския клубен шампион бе точен за 1:0 в 55-ата минута с изстрел от невероятно трудна позиция. В 72-ата минута халфът Елано уби интригата, като вкара втори гол за бразилците. В 89-ата минута Юн-Нам Джи вкра почетния гол за азиатците, но играчите на Северна Корея нямаха сили за нещо повече и един от фаворитите за титлата на световното първенство не допусна грешка в първата си среща.

 

Първият опасен изстрел към вратата на Северна Корея бе дело на Елано в 7-ата минута. Силният му шут обаче мина над горната града. Секунди след това и Робиньо стреля към вратата на стража Мьон Гук Ри след пас на Кака, но ударът му бе много неточен. В 11-ата минута и тимът на Северна Корея показа зъбите си. Жонг Тае Се шутира по земята, но не затрудни вратаря Жулио Сезар. В 17-ата минута играч на Северна Корея отправи нов удар към бразилската врата, но топката излезе в аут. В 21-ата минута Робиньо опита нов изстрел, но Мьон Гук Ри спаси. В 28-ата минута агресивният Майкон стреля към вратата на азиатците, но Мьон Гук Ри изби в корнер. В последните секунди на първата част Мишел Бащош центрира остро отляво, но топката излезе в аут.

Бразилците се втурнаха в атаки от първата минута на второто полувреме. В 47-ата минута нападателят на Севиля Луиш Фабиано бе изведен в отлична позиция в наказателното поле на противника, но не отигра добре положението. В 50-ата минута бразилците сис печелиха фаул от много опасна позиция малко пред дъгата на наказателното поле и фронтално срещу вратата на азиатците. Последва мощен шут на Бащош, но мерникът му изневери. В 53-ата минута Робиньо отправи опасен диагонален изстрел, но топката излезе в аут.

Така се стигна до 55-ата минута, когато Майкон нахлу в наказателното поле на Северна Корея и с невероятен удар от почти нулев ъгъл матира вратаря на азиатския тим - 1:0 за Бразилия. "Златистите" на Карлос Дунга продължиха да нападат и в 61-ата минута Гук трябваше да спасява удар на Бащош. В 64-ата минута Луиш Фабиано можеше дас ложи точка нас пора, но направи страхотен пропуск. Той получи топката в много удобна позиция в наказателното поле на Северна Корея, но стреля неточно. Петкратните световни шампиони все пак стигнаха до втори гол и това стана в 72-ата минута. Автор на попадението бе Елано, като той се разписа 2:0 с прецизен удар по земята след чудесен пас на Робиньо.

В 85-ата минута резервата в тима на Дунга Нилмар също можеше да се разпише, но вратарят спаси шута му. Така се стигна до 89-ата минута, когато Юн-Нам Джи се възползва от грешка в отбраната на Бразилия, нахлу в наказателното поле и с мощен изстрел не остави шансове на Жулио Сезар.