Националният ни отбор по волейбол записа втора чиста победа с 3:0 гейма срещи Холандия в зала "Омниспорт" в Апелдорн. "Лъвовете" изпитаха повече затруднения днес, тъй като домакините излязоха още по-мотивирани от вчера за победа, но това не бе достатъчно.

Волейболистите ни отново демонстрираха силен блок и добро посрещане, а атаката ни бе както винаги с класа над тази на съперника. Страхотен ден имаха Матей Казийски и Владо Николов, които буквално препарираха съперниците си с мощните си удари.

Първият гейм започна отлично за нашите волейболисти, които като на шега поведоха с 5:1. Петер Бланже обаче поиска прекъсване, след което "лалетата" стопиха разликата до точка, а на прекъсването резултатът бе 8:6 в наша полза. Домакините успяха да стигнат до пълен обрат, а силната игра на Нийлс Клапвайк доведе до задържане на аванса им. "Лъвовете" реагираха с атаки на Казийски и Николов, а Алексиев ни изведе до 16:14. Успяхме да запазим преднината си, а в края брилянтният Алексиев се развихри за 23:19 и всичко свърши. С лекота затворихме частта при 25:21.

Втората част започна доста по-тежко, като този път домакините поведоха със 7:4. На два пъти стопявахме, но холандците пак повеждаха, докато на второто техническо прекъсване разликата остана само една точка в полза на Холандия. С много концентрация успяхме да обърнем а Матей Казийски показа прекрасен поглед в атака за 19:17 в наша полза. Вместо обаче да се възползваме от аванса си, ние проспахме две атаки на "лалетата" и те изравниха до 19:19. Благодарение на добрата игра на Салпаров в защита обаче успяхме да повишим отново аванса си, а страхотен блок на Казийски ни спечели 23-та точка при 20 за съперника. Грешка на холандците доведе до 24:20, а с малко късмет при атака на Холандия стигнахме и до 25:20.

В третия гейм Холандия отново започна силно и доби лека преднина, която обаче не бе проблем за "лъвовете" и те бързо изравниха до 5:5 с трудна забивка на Владо Николов. 8:7 за Холандия на прекъсването. Леко отпускане в нашия лагер моментално бе наказано от "лалетата" и те дръпнаха с три точки при 12:9. Прекрасен блок на Ананиев обаче даде старт на обрат и на второто прекъсване резултатът бе 16:15 за нас. Последваха обаче две мрежи от наша страна и три поредни точки за съперника, което пак ни постави в позицията на преследвачи. Последва прекъсване за Пранди и бързо се върнахме в играта, а Казийски разстреля съперника за 20:19 в наша полза. Владо Николов заби три пъти за 21:19, 23:21 и 24:22, след което последва аут за Холандия и 25:22 за нас!

След този мач националите ни се прибират в България, където последователно ще посрещнат Южна Корея, Холандия и за финал Бразилия в зала "Конгресна" във Варна.