Кабинетите на д-р Каназирска и д-р Илка Иванова са били разбити през изминалата нощ. От кабинета на д-р Каназирска са откраднати дребна сума от потребителски такси и електронния подпис. Лекарката веднага е подала сигнал за блокиране на подписа, тъй като с него могат да бъдат изтеглени пари от банковата й сметка, както и кредити. От кабинета на д-р Иванова не липса нищо. Ясно личат обаче стъпки от боси крака по пода, има и разхвърляни папки около малката маса в кабинета. Явно лицето, разбило врата, е претършувало набързо за пари и ценни предмети, но попаднало само на документи. “Не е извършена кражба, но е нанесена щета, която ще бъде за моя сметка”, каза д-р Иванова пред наш репортер.
Според потърпевшите лекари, взломът може да е извършен след изключване на охранителната система в сградата. Д-р Каназирска обясни, че е видяла разбития си кабинет към 7.20 часа, когато дошла на работа.
Напоследък подобни набези в доболничната помощ станаха често явление. Преди седмица разбиха кабинета на д-р Ангелов, а преди това – на д-р Бошняшка и д-р Людмил Петров. Повечето от наемателите на Медицинския център нямат обяснение за случващото се. Те се опасяват, че могат да бъдат набедени за лоши стопани на общинската собственост.   
Припомняме, че ОбС взе решение за закриване на Медицинския център. Очаква се становището по този въпрос на здравното министерство. Междувременно стана ясно, че лекарите от доболничната помощ са предприели действия срещу решението на местните депутати.