Днес спортният директор на Балканската баскетболна лига Шай Щрикс бе в Ботевград и се срещна с президента на БК Балкан Иван Гавалюгов. Визитата бе свързана с предстоящото участие на Балкан в третото издание на лигата.


Шай Щрикс се запозна с мястото, където ще отсядат съперниците на Балкан - комплекс "Кредо" в Трудовец. Той прояви интерес и към предстоящата селекция на бронзовия медалист от шампионата на НБЛ.
Депозитът от 10 хил. евро, който е необходим за участие в Балканската лига, вече е преведен от страна на БК Балкан.


Засега твърди участници в третото издание на регионалния турнир са 10 отбора от 7 държави. От България това са  Левски, Рилски спортист и Балкан; от Черна гора - КК Морнар Бар и  Ловчен Цетинйе; от Македония - Фени Индустри; от Сърбия - ОКК Београд; от Хърватия - Свйетлост Славонски брод; от Босна и Херцеговина - Жрински Мостар и от Румъния - Търгу Муреш.


До 20 юли се очаква още  два други отбора да дадат техния отговор за участието си в Евроод Балканската лига и тогава Лигата ще реши дали тя ще бъде от 10 или 12 отбора.


Също така стана ясно, че първият мач от новия сезон на Балканската лига ще бъде  в град Бар, Черна гора на 2 октомври 2010 г.


Групите и програмата за предстоящия сезон ще станат готови през август.