"Не приемам изцяло обясненията на спортния директор на Балканската баскетболна лига Шай Щрикс за наложената ни глоба за част от скандиранията на привържениците на Балкан на снощния мач в Правец с Рилски спортист. Защото не смятам, че тяхното поведение е било провокиращо и е изразявало  заплаха към съдиите или към когото и да било от официалните лица", каза президентът на БК Балкан Иван Гавалюгов по повод решението на BIBL да накаже клуба.

"Напротив, аз искам да благодаря на феновете за оказаната подкрепа, тъй като може да се каже, че половината от победата на отбора се дължи именно на тях. Те са едни от най-темпераментните и поддръжката им е изключителна. В никакъв случай не смятам, че снощи те са се държали по-различен начин от досегашното им поведение, а също и че  в тяхната подкрепа нямаше нищо заплашително. Не знаехме, че има различни критерии за публиката по време на мач в НБЛ и такъв в Балканската лига, тази постановка дори звучи доста нелепо. Феновете са едни и същи, отборът, за който викат, е същият. Не можем да контролираме и цензурираме техните скандирания, въпреки че няколко пъти сме говорили с тях именно по този повод на нарочни срещи с фенклуба.

Силно изненадан бях и от факта, че решението за глобата бе изпратено по факс, без да бъде дискутирано още снощи, веднага след мача. Впрочем с очите си видях, че веднага след като се чу думата "Мафия", Шай Щрикс веднага отиде при комисаря на мача Ангел Иванов и го накара да запише нещо. Сега разбрах какво е било то.

С две думи - не сме съгласни с решението за глобата, но засега го приемаме. Което е компромис от страна на клуба. Всичко изглежда толкова странно, че чак буди недоумение", каза Иван Гавалюгов за botevgrad.com.

Снимка: Любомир Г. Лилов