Следващата седмица трябва да станат ясни участниците в Балканска лига за сезон 2013/2014. Все още не е официално потвърдено кои български отбори ще бъдат част от турнира. Спортният директор на лигата Шай Щрикс коментира някои слухове свързани с българските тимове.

"От това, което знаем в Балканска лига, Левски и Рилски спортист ще продължат да бъдат част от турнира за шести пореден сезон, което вярвам е правилното решение. Аз ще бъда най-щастливият човек ако някой заиграе в Евролигата или Еврокъп, но на този етап проектът Балканска лига съответства на бюджетите им и на доброто им ниво на представяне. Не е случайно, че тези отбори докараха сериите си с Лукойл Академик до пет мача и то не защото Лукойл е слаб отбор, а защото те изиграха добри мачове в турнира и израстнаха по време на сезона. “


“От това, което знаем тези отбори ще продължат с нас и през следващия сезон, а той ще бъде много силен. Не знаем нищо друго. Ако те решат да играят другаде ние трябва да знаем това до другата седмица, когато ще станат ясни и участниците в турнира.”

“Балканска лига е отворена към обществото и виждайки толкова много хора на мачовете в Самоков означава, че визията на инж. Петър Георгиев за неговия отбор работи добре. Знам, че той предпочита хората там да имат 8 до 10 международни срещи у дома, а не възможността мачовете да са от 3 до 5.”

“За мен Балкан също има място в Балканска лига през следващия сезон. По мое мнение отборът бе ръководен отлично от наставника си Александър Тодоров и с добрият състав, който ще имат, те имат своето място в турнира. Това ще бъде добре за българския баскетбол и за местната общност. Говорих с някои от феновете на тима по време на нашия камп в Самоков и те се надяват ръководството да вземе решение тима да играе в нашата лига. Чух слух за тяхно участие в Еврочалъндж, но моето мнение е, че това може да се случи в бъдещето. За мен по-добре е преди да започнеш да тичаш да започнеш да ходиш. Те са добре дошли в Балканска лига, но това зависи само от тях. В понеделник имам среща с кмета на Ботевград относно бъдещо сътрудничество и ще изразя и моето мнение за евентуално участие на Балкан в Балканска лига.”

“Три български отбора в турнира ще значат подкрепа за местната лига и за националния отбор. Това ще привлече и повече интерес към Балканска лига и към отборите и вярвам, че ще бъде важно и добро нещо за баскетбола в България.”

“Утре ще имам среща в Гърция относно участие на местен отбор в турнира. Най-вероятно следващата седмица ще знаем всички отбори за следващия сезон."