Спортният директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига Шай Щрикс, даде изявление, с което коментира фактите, че Балкан ще играе в старата зала в града мачовете си срещу Крайова и Левски, както и причините за някои промени в програмата, които ще бъдат направени:



"На 10 или 12 декември ни предстои среща с ръководството на Балкан, за да обсъдим бъдещата програма на тима. Не сме щастливи, че трябва да се използва старата зала за тези две срещи, но баскетболът е по-важен. Преди да имаме разговори и да проверим всички опции, няма да имаме крайно решение за програмата.



Също така трябваше да направим промени за девет мача от програмата поради провеждането на турнирите за националните купи на България, Македония и Черна гора. Имахме доста работа, за да вземем най-добрите възможни решения за всеки един отбор. Това вероятно ще е последната промяна, но от уважение към съответните федерации го направихме.



Имаме важна седмица в лигата, в която шампионът Галил Гилбоа гостува два пъти в Македония, а в същото време двата косовски отбора - Сигал Прищина и Пея се срещат помежду си в първото международно дерби там. Сигурен съм, че отново ни чакат завързани и здрави мачове, които могат да задоволят феновете."