С над 1000 продадени бройки LG Optimus GT540 е най-предпочитаният смартфон у нас за юни. С тези резултати той достига над 35% пазарен дял от всички „умни телефони”, продадени през миналия месец в България, показват данните за пазара на LG Electronics България.

„Това са отлични резултати, които успяхме да постигнем за по-малко от месец след официалното представяне на модела на пазара. „Тайната” на успеха на LG Optimus GT540 е в това, че от една страна е най-достъпният смартфон на пазара у нас и от друга, че е създаден за масови потребители – с лесна и интуитивна навигация, директен достъп до социалните мрежи и красив дизайн”, коментира Димитър Вълев, Мениджър Маркетинг и продажби „Мобилни комуникации” в LG Electronics за България.

LG Electronics надгражда операционната система Android с най-мощния потребителски интерфейс на корейската компания S-class. Той предлага допълнителни приложения като SNS Manager, който дава директен достъп до най-популярните социални мрежи Facebook и Twitter. Интеграцията между традиционни функции и онлайн възможностите се допълва с LinkBook – функция, която позволява в „телефонния указател" на LG Optimus GT540 потребителят да добави и профилите в социалните мрежи за всеки от контактите си. Моделът има и сериозни мултимедийни възможности с 3-мегапикселова камера, поддръжка на DivX и Xvid видео-формати, вграден видео-редактор и 5-канален звук Dolby Mobile