Днес футболният тим на "Балкан" постигна седмата си поредна победа от началото на първенството на Югозападната "В" група. В дербито на София окръг на стадион "Христо Ботев" зелено-белите се наложиха с крехкото 1-0.

Единствения гол отбеляза в 18-тата минута Иван Вълков, който получи пас от дълбочина и остави безпомощен иначе добре пазилия бивш  вратар на "Балкан"  Мариян Златков.  Минута преди гола главният рефер Милен Димиев изгони за два жълти картона един от най-опитните играчи на гостите - бившия футболист на ЦСКА, "Левски" и "Локомотив" София Милен Радуканов.

Необяснимо след гола "балканци" намалиха оборотите и в повечето моменти не можеше да се разбере кой отбор е с човек повече. В 70-тата минута Димиев показа втори жълт картон и на голмайстора Вълков. Това стана след груба грешка на помощника от далечната страна Груев и последвалия протест на играчи на "Балкан", сред които и Вълка.

Въпреки подкрепата на стотина свои привърженици, до края гостите не само не можаха да стигнат до равенство, но защитата на домакините не им позволи да отправят голов удар.