Баскетболният отбор на Евроинс Черно море днес започна подготовката за новия сезон с 13 състезатели без Александър Янев, който има ангажименти с националния отбор", съобщи за БТА заместник председателят на клуба Симеон Варчев.

Всички момчета са от школата на варненския клуб. По думите на Варчев отборът ще търси център.

В отговор на въпрос от България или чужбина ще се търси играчът, той каза "откъдето намерим, важното е да е младо момче, за да пасва на философията да играем с млади баскетболисти".

Варчев коментира, че конкретни цели за класиране през новия сезон не са поставени пред отбора. "Важното е момчетата да израстват и да станат по-добри баскетболисти", каза специалистът. "Който ще израства да израства, който не успее - да хваща пътя", коментира Варчев.

Подготовката на отбора ще се води във Варна. Според Варчев се предвижда отборът да изиграе около 10 контролни срещи, но това ще е в следващия етап на подготовката. Временно подготовката се води от Петко Делев, тъй като новият старши треньор Любомир Минчев, който в момента също е ангажиран Както и през миналия сезон домакинските срещи на Евроинс Черно море ще се играят в зала "Христо Борисов" или "Конгресна" на Двореца на културата и спорта