Един от най-добрите състезатели в българския елитен шампионат - крилото Хрисимир Димитров официално прекрати договора си с Евроинс Черно море, научи Sportal.bg. Това се случва само няколко месеца, след като бившият национал се присъедини към тима на "моряците". В началото на февруари Хриси подписа с отбора от морската столица за година и половина, като привличането му бе сочено за един от топтрансферите на Черно море за последните 10 години.

До края на януари крилото бе капитан на Спартак (Плевен), но се раздели с клуба заради финансовите му проблеми. Тогава заедно с него, но по посока Рилски спортист, се отправи и друг състезател от състава на Дарин Великов - Роб Престън.

Причина за раздялата между опитния баскетболист и Черно море също е липсата на финансов ресурс. Днес на обяд Димитров и ръководството на тима от морската столица са се срещнали, като на играча е било обяснено, че от следващия сезон клубът ще залага единствено на млади баскетболисти от школата.

"Срещнах с вицепрезидента Симеон Варчев, като бях уведомен, че политиката на клуба рязко се променя и от следващия сезон ще се залага единствено на млади състезатели. Бях длъжен да вляза в контакт с клуба, тъй като още преди известно време изтече подобна информация, но аз лично не бях официално запознат с намеренията на шефовете. По принцип имах още една година по моя договор с Черно море, но поради липса на средства, се разделяме и той на практика ще бъде прекратен. Оттук нататък очаквам подходящи оферти, за да продължа кариерата си"