Отборът на Гърция стартира с победа участието си на Световното първенство, след като се наложи над Китай с 89:81. Най-резултатен за "елините" бяха Йоанис Борусис и Никос Зизис с по 21 точки, а Василис Спанулис добави 19.

За китайците Йи Дзянлян вкара 26 точки, а Сун Юе и Ванг Жижи се отчетоха с по 15 точки.

Символичните домакини от Гърция започнаха много по-организирано срещата и това им даде възможност да поведат с 14:7 след пет минути игра. Китайците се опитаха да се противопоставят на съперника си, но усилията им бяха недостатъчни и след 10 минути игра губеха с 18:25.

В началото на втората четвърт гърците се активизираха и съумяха да увеличат преднината си, като на няколко пъти тя достигаше 11 точки. Селекционерът на Китай Боб Донуълд се опита да внесе някои промени в състава си, но въпреки това, на полувремето възпитаниците му изоставаха с 37:47.

В началото на второто полувреме китайците отново натиснаха и съумяха да намалят разликата на седем точки, но последваха две тройки на Зизис и Диамантидис, което изведе Гърция с 13 точки напред - 56:43. Последваха няколко минути, в които и двата отбора допуснаха много неточности в играта си. Китайците успяха по-бързо да коригират действията си, което им помогна да се доближат само на три точки от съперника си, като до края на третата част тази разлика се запази - 65:62.

Последната решителна четвърт започна с две точки за символичните гости за 64:65, като в следващите минути играта вървеше кош за кош и разликата се запази. Последваха нови силни минути за гърците, които успяха да отворят преднина от 7 точки - 77:70 благодарение на Зизис и Перпероглу, като до края оставаха пет минути. В оставащото време китайците не се предадоха и хвърлиха всички сили, за да обърнат развоя на срещата в своя полза, но съперниците им показаха класа и удържаха победата - 89:81