Отборът на Белгия се класира за Евробаскет 2011, след като тази вечер се наложи при домакинството си на Полша със 70:67 и по този начин завърши на върха в група "С", а също така гарантира и мястото на Грузия сред най-добрите на Стария континент догодина, след като Заза Пачулия и компания завършиха квалификациите като най-добрия втори отбор.

Най-резултатен за белгийците беше Кристоф Бегин със 16 точки, Жонатан Табу-Ебома добави 14, а Аксел Хервел и Томас ван ден Шпигел отбелязаха по 10.

Томас Келати вкара 20 точки за "дружина полска", а Марчин Гортат се отчете с "дабъл-дабъл" - 18 точки и 11 борби.

Поляците се виждаха като победители, след като 3:04 минути преди края на срещата Келати и Гортат изведоха тима си с четири точки напред. Домакините не бяха на това мнение и благодарение на Бегин и Табу-Ебома, резултатът отново беше равен. Келати пропусна от далечно разстояние, а в ответната атака Бегин вкара за 70:67, като до сирената оставаха 1:12 минути. В оставащото време баскетболистите на двата отбора се надпреварваха да изпускат, като това се оказа добре дошло за белгийците, които се поздравиха с крайния успех и първото място в групата.