По линия на Асоциация на диабетиците в София се провежда акция под надслов „Едномесечно изхранване на диабетиците от града”.
Всеки четвъртък, четири пъти в месеца, от Асоциацията изпращат товарна кола с 95 комплекта хранителни продукти. Комплектите съдържат три хляба, четири кофички кисело мляко, един литър прясно мляко, картофено пюре, едно пиле, една риба, около два килограма плодове, пет броя сухи супи. Понякога един хранителен продукт се заменя с друг.
Ние направихме съответната организация за получаване на пратките от нашите диабетици. През месец юли всеки диабетик набави необходимите документи за получаване на помощите.
Всеки четвъртък от София пристига хладилна кола с пакетите в хладилни кашони, за да не се развалят продуктите и нашите хора ги получават в Клуба на инвалида.   
Продуктите са в перфектно състояние, с добро качество и количество. Няма такива с изтекъл срок или застарели и негодни за употреба. Хората са изключително доволни и се надяваме да получаваме пратки и за в бъдеще.
С нарочно писмо до Асоциацията в София нашите диабетици са изказали своята изключителна благодарност за оказаната им помощ.
Вчера, на 2 септември, се получи третата по ред пратка и това беше поводът Маргарита Стефанова - заместник-председател на Клуба на диабетиците в Етрополе да разкаже пред наш представител подробностите около това тяхно мероприятие.