Андрю Фентъм започва своята кариера като военен инженер, трудещ се в областта на балистичните снаряди и ракети.
След дълги години усилен труд той оставя в миналото милитаристичните технологии и се отдава на хай тек изкуството.

Новата му професионална сфера са иновативните компютърни интерфейси.
Фентъм се труди върху създаването на мулти-тач скриин интерфейси за музикални приложения.
Благодарение на своите разработки в областта печели наградата за иновации на Националната фондация за наука, технологии и изкуства. 

Голяма част от творбите на Фентъм са изложени във популярната изложбена зала Kinetica - единствената по рода си галерия във Великобритания, която е посветена единствено и само на електронните изкуства.   

Със своето последно творение наречено Fentix Cube Андрю Фентъм предизвика нечуван интерес сред световните производители на играчки.
Цялата истерия се завихря покрай изключително големия рейтинг на няколко демонстрационни видео клипа, качени в YouTube.

"Всичко стана поради абсурдите за мен нива на интерес, които качените в YouTube демонстрационни клипове събраха. В момента съм засипан от купища предложения от големи производители на играчки. Най-сериозен интерес проявяват купчина напористи фирми от Корея."  - споделя Фентъм.  

Fentix Cube представлява малко разноцветно сияещо хай-тек кубче, което щом видите за пръв път ще си помислите, че е произведено някъде в далечния изток.
Зад пъстроцветната фасада обаче се крие комбинация от иновативни технологии, спомогнали за огромния успех на iPhone и Wii.

Кубът се състои от голяма батерия, внушително количество светодиоди, три акселарометъра, които отчитат височината на която се намира и ускорението на което е подложено устройството и на последно място, но не и по значение - множество сензори, които са разположени под неговата повърхността и осигуряват необходимия тач контрол.

Мистър Фентъм споделя: „Конструирането на Fentix Cube ми отне около един месец. Идеята за направата на подобен електронен куб ме озари след като веднъж попаднах на доста нескопосана електронна версия на кубчета на Рубик.
Дори и на пръв поглед кубът да в изглежда странно, когато го поемете в ръцете си за пръв път инстинктивно ще разберете как да го използвате."

Кубът е програмиран и с него можете да играете над дозина игри, измежду които изключително любопитна PacMan инспирирана лабиринтна главоблъсканица.  

Устройството е мултифункционално, а комбинацията от многоцветни светлинни индикатори и възможността за тримерен пространствен контрол превръща всеки допир с него в изключително удоволствие.