С две допълнителни точки приключи вчера извънредната сесия на Общинския съвет, с които се взе решение за обособяване на звено „Общинска полиция” и се определи делегацията за посещение в гр.Мелисия-Република Гърция.
• Както беше съобщено в предварително обявения дневен ред, сесията
преобразува от публична общинска в частна общинска собственост имот в размер на 51120 кв.м. в кв.Ябланица, който в последствие ще се обособи като Парк и спортна база за развитието на аматьорския футбол в града. Това игрище ще се използва за футболните срещи на ФК „Вихър” Лопян и за допълнителна тренировъчна база и на други  отбори. По този начин ще се избягва използването на допълнителното игрище в Правец, за което се заплаща определена сума.
• Съветниците удължиха с още 5 години договора за използване на част от покривното пространство на НЧ „Тодор Пеев-1871”  от „Космо България Мобаил” ЕАД при увеличен месечен наем от 540 лв на 900 лева. Двама съветника бяха против това решение.
В предвид недоволството на живеещи и работещи около изградената на покрива мобилна клетка, сесията задължи кмета да инициира поредица от проверки за мощността на излъчване и при констатиране на нарушение да прекрати  подписания договор.
• Сесията реши „Община Етрополе да се включи в проекта за въвеждане на задължителната предучилищна подготовка за децата, навършили петгодишна възраст от учебната 2010/2011 година.”
• По предложение на кмета инж.Богомил Георгиев, в общината се
обособява звено „Общинска полиция” с обща численост до 15 човека. Предстои изработване на правилник за дейността на звеното. За издръжката му от следващата финансова година предстои да се включат към бюджета и съответните финансови средства.
• Кметът на Общината инж.Богомил Георгиев и председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов са включени в състава на делегацията до гр.Мелисия, Република Гърция по покана на тяхното ръководство.