Лотар Матеус подписа официално своя договор като селекционер на българския национален отбор. На специална пресконференцията германецът парафира своя контракт с БФС и получи от президента на централата Борислав Михайлов шал на България и фланелка със своето име.

"Веднага разбрах, че интересът към футбола е огромен и че България е футболна страна. Искам да благодаря на Боби Михайлов и неговите подчинени затова, че ми гласуваха доверие. Надявам се да постигна високите цели на представителния тим", бяха първите думи на Матеус като национален селекционер.

"Знам, че няма да бъде лесно след първите загуби срещу Англия и Черна гора, но именно това е голямото предизивкателство за мен в случая. Настроен съм позитивно и мисля, че можем да постигнем нашите цели, които са насочени към европейското първенство и световното в по-дългосрочен план", каза още бившият немски национал.

"Познавам българския футбол от доста време. Наясно съм с качествата и хареактеристиките му и мисля, че можем да завършим минимум на второ място и да участваме на еврофиналите през 2012 година. За целта обаче всички трябва да работим много и аз ще направя точно това.

Надявам се всички да работим добре съвместно и да имаме честни и чисти отношения. Приканвам медиите също да подкрепят българския футбол и националния отбор. Разчитам и на подкрепата на феновете", допълни Лотар Матеус.

Новият ни национален селекционер заяви, че е бил в положението на Димитър Бербатов, но се надява той да размисли и да се върне в представителния тим.

"Разбира се, че ще говоря с Бербатов. Той е добре дошъл в отбора и ако се върне, би било хубаво за всички", коментира Матеус.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също като германеца призова за създаването на позитивна атмосфера около националния отбор и обеща да осигури на Лотар Матеус всички необходими условия, за да си върши работата добре.

Договорът на новия селекционер е за една плюс две години, но подробности около контракта не бяха разкрити. Според информацията на доста медии годишната заплата на Матеус е 360 000 евро.