На никого не му липсва жалката България или отбор като Литва на европейското. Всеки, който е заслужавал, е тук, в Полша и Украйна.

Такъв коментар се появи от водещия анализатор на английския таблоид "Дейли Мейл", свързан с идеята на УЕФА да увеличи европейските първенства до 24 участника. Това ще се случи от следващия шампионат във Франция.

Миналата седмица от Европейската централа защитиха идеята си, като се обосноваха, че "големи отбори като България, Литва, Шотландия и Норвегия" липсват на този форум. В Англия обаче явно не смятат така.

"Големи защитници на зрелището са в УЕФА, няма що. На Платини му пука само дотолкова, че да осигури достатъчно гласове за конгреса. На него не му пука за качеството на турнира.

Едва ли има глупак, който да си мисли, че подобни жалки отбори ни липсват. България не можа да бие отбори като Черна гора и Уелс у дома, а Литва пусна 13 гола в осем мача и остана на четвърто място в групата си. Голямо зрелище, няма що", недоволства анализаторът Самуел.

Въпреки недоволството на Острова от тази идея, тя ще бъде въведена със сигурност. След четири години във Франция ще е първият шампионат с 24 отбора.