Селекцията на Черна гора е два пъти по-скъп от "лъвовете" на България. Техният тим се оценява на 66,3 млн евро, при това без наказания Симон Вукчевич. А Лотар Матеус е завел в Подгорица състав, който едва докарва 32 млн.

Само капитанът на черногорците Мирко Вучинич струва почти колкото цялата наша селекция. Нападателят на Рома е оценяван на 25 млн. евро. Другата голяма звезда Стеван Йоветич струва 17,5 млн. евро.

От нашите най-скъп е капитанът Стилиян Петров. Халфът на Астън Вила е оценен на 7,5 млн. евро. Другите ни по-скъпи играчи са Мартин Петров (5,5 млн.), Николай Михайлов и Станислав Манолев (по 3 млн.), Ивелин Попов (2,5 млн.), както и Чавдар Янков (1,2 млн.).

Най-евтините ни играчи пък са резервният вратар Владислав Стоянов и Апостол Попов. Те са оценени на 300 000 евро. От черногорците това е Марко Четкович, който играе в местния Могрен (Будва). Четката струва 400 000 евро.


Домакините от Черна гора имат цели 13 играчи, които са оценени на 1 млн. евро и повече. При нас бройката е по-малка. С 6-цифрени суми са едва шестима футболисти, всичките легионери.


Любопитно е, че от черногорците само двама играчи се състезават във вътрешното първенство. Това са гореспоменатият Марко Четкович и съотборникът му в Могрен Радослав Батак. Всичко друго играе в елитни отбори от чужбина.

В българския състав има цели 10 играчи от „А“ група. Това са Бандаловски, Апостол Попов, Румен Трифонов, Маркиньос, Борис Галчев и Спас Делев от ЦСКА, Йордан Милиев от Левски, Занев, Бодуров и Янев от Литекс.