1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора. По този повод община Ботевград организира тържествен концерт за местните пенсионери. Той се състоя в големия салон на читалище “Христо Ботев”. Празникът започна с поздравително слово на Цано Георгиев, председател на Общинския съюз на пенсионерите. Той отправи пожелания за здраве и дълголетие на хората от третата възраст. Цано Георгиев благодари на кмета Георгиев за грижите, които общината полага за възрастните хора. Част от тях са хубавите клубове, отпуснатите средства за тяхната дейност и екскурзии, безплатният транспорт, припомни председателят на местната пенсионерска организация. Цано Георгиев подчерта, че "Общинският съюз на пенсионерите застава зад кандидатурата на кмета Георгиев за трети мандат".
Поздравителни слова към пенсионерите отправи и градоначалникът. “Честването на Международния ден на възрастните хора се превърна в традиция за нашата община. Той е повод да се преклоним пред тези, които сътвориха всичко материално, което днес ние заедно ползваме. Пожелавам ви да сте живи и здрави, да сте бодри и упорити, и да вярвате, че макар и бавно, животът ще става все по-добър. Уверявам ви, че ние не забравяме обещанията, които сме ви дали, и ще продължаваме да показваме уважението си към вас. Сега, когато свърши тържеството, председателите на клубовете по места могат да си получат втората част от 1500-те лева и да си ги похарчите до края на годината”, каза Георги Георгиев. Той обеща, че през оставащата година от мандата ще изгради нови пенсионерски клубове в Боженица и Рашково.
Специален поздрав към общинския кмет отправиха пенсионерите от клуб “Весел живот” – Трудовец. Те поднесоха баница и цветя на Георги Георгиев в знак на благодарност за новия клуб в селото.