След мача в неделя в Елин Пелин треньорът на мъжкия футболен отбор на Балкан Димитър Добревски обяви, че се оттегля от поста.


“Решението е изцяло и лично мое”, каза младият специалист, който миналата година завърши треньорската школа към НСА. “То зрееше още преди 3-4 кръга и в неделя го съобщих на ръководството на клуба и на играчите. Що се отнася до причините, основната е, че не виждам особена перспектива мъжкият отбор да продължава по такъв начин. На практика се тренира по два пъти седмично с целия състав.


За да прекъсна евентуалните  слухове относно мотивите за оттеглянето ми, ще кажа още веднъж, че решението е само мое. Ще продължа да работя с децата и подготвителните групи в школата на Балкан, които изискват повече време и внимание”.


Ще припомним, че в продължение на две години Добревски бе помощник на Кано Коцев на мъжкия отбор на Балкан,  завършил на 9-то място в Западната Б група миналия сезон. П рез лятото обаче клубът не получи необходимия лиценз заради финансови проблеми и бе изваден от втория ешелон. Дълго време мъжкият отбор на Балкан бе пред угрозата въобще да не съществува. В последния момент се сформира отбор за Югозападната В група на почти изцяло аматьорски принцип – играчите не получават заплати, а само премии при победа. Повечето от футболистите работят и тренират когато имат свободно време.


Оттук нататък играещ треньор на мъжкия тим ще бъде Мариян Христов. Той  изкара първия етап от треньорската школа и официално се водеше треньор на мъжкия отбор, тъй като му трябваше треньорски стаж преди втория курс.