Днес бе първото събиране за новата 2020 година на мъжкия футболен отбор на Балкан. Игачите ще започнат подготовка за пролетния полусезон на Югозападната трета лига, който започва на 22 февруари.


Преди първата тренировка бе отслужен водосвет. С него отец Николай пожела на играчи и треньори най-вече здраве, което е най-важното.


В първото занимание се включиха 24 футболисти. Девет от тях бяха от юношеския отбор на клуба.


"Подготовката ни ще протече тук, в домашни условия - каза президентът на ФК Балкан 1929 Иван Редовски. - Това е най-тежкият период за футболистите, но трябва задължително да преминем през него. Организирали сме 7 контроли, като първата от тях е още тази събота от 14 часа в София с юношите до 19 години на "Левски", втората е в сряда, също в София със Сливнишки герой.


Първата и най-важна промяна в сравнение с есента е, че ни напусна играещият треньор Николай Христозов. Той отива във Витоша Бистрица, където ще бъде помощник на Асен Букарев в първия състав. Той има своите основания за това негово решение и ние му пожелаваме  успех. Другият, който ни напусна, е Ивайло Цветанов. Всъщност той стори това още на 23 ноември, преди последния мач с Миньор Перник. Ивайло отива на работа в Норвегия. За всички други играчи имам уверението, че остават в отбора.


В състава се завръща защитникът Стоян Манолски. Ще привлечем Богомил Христов от Струмска слава Радомир. Той е халф, добър футболист и е с добра визитка.  Ще вземем и Лъчезар Георгиев - централен нападател от Спортист Своге. Както и Христо Тодоров от Спартак Плевен. Той е халф и бе твърд титуляр в тима от Плевен. Смятам, че тези 4 попълнения са достатъчни.


Пролетният полусезон започва на 22 февруари. Имаме достатъчно време да се опознаем, да се напаснем, да се пригодим към атмосферните условия. Разполагаме с основно ядро, което запазваме. И всичко ще зависи от това какво ще покажем в мачовете."