Кош на Иван Лилов 2.8 секунди преди края на мача от първия кръг на Балканската баскетболна лига донесе полбедата на Рилски спортист при гостуването му на Търгу Муреш. Силно за успеха на самоковци се представи и друг играч на Балкан от миналия сезон - Мартин Маринов.

Рилски спортист спечели заслужено, но в самия край на срещата си създаде огромни трудности и като нищо можеше да загуби. 36 секунди преди края самоковци водеха с 88-81. Грешки от тяхна страна обаче позволиха на домакините от Търгу Муреш да вкарат 6 поредни точки, а при следващата атака и още две, които ги изведоха напред в резултата - 89-88. След задължителния тайм-аут от румънският тим  май не се сетиха, че гостите ще играят с Иван, и сгрешиха, което им коства много.

Лилов завърши с дабъл-дабъл, отбелязвайки 19 точки и давайки 10 завършващи паса, като има и 6 борби. Младят център на самоковци Станислав Ваклинов вкара 15, Атанас Радев има 14, но в самия край на мача се контузи и бе изнесен на носилка, влезлият като резерва Мартин Маринов има 13 точки.

Играчите на Търгу Муреш не играха добре в защита, видяха се доста тактически слабости, имаха стопроцентова стрелба от наказателната линия - 24-24, но отбелязаха само 3 тройки от 27 опита, сочи статистиката на официалния сайт на Балканската лига.

Снимка: balkanleague.net