Тази вечер в Правец Балкан отстъпи като домакин на румънския Търгу Муреш със 79-95 в предпоследния си мач от група Б на Еврохолд Балканска баскетболна лига. По този начин гостите запазиха шансовете си да продължат в следващата фаза на турнира преди последната им среща като домакин срещу черногорския Морнар.

Макар и без четирима играчи - Мортън, Любомир Лилов, Станимир Маринов и Борисов, зелените изиграха много силно първо полувреме. След равностойна игра през първите 15 минути, в които двата тима си размениха няколко пъти водачеството, но с не повече от 5 точки,  домакините направиха силна серия и в 18-та минута поведоха с 9  - 47-38.

Коренно различна обаче бе играта им през третата и четвъртата част. Защитата им бе на ниво, а в нападение направиха много грешки, съпроводени с неточна, доста често и хаотична стрелба. Противно на очакванията, румънският тим показа доста по-добра кондиция във вторите двайсет минути, въпреки че само преди два дни изигра тежък мач в Самоков. Третата четвъртина бе катастрофална за домакините - 32-16 за Търгу Муреш, в четвъртата силите на Балкан не стигнаха и тимът записа поредната си загуба в Балканската лига.

През второто полувреме Балкан отбеляза едва 30 точки срещу 53 на Търгу Муреш.

Най-много точки за Балкан отбеляза Крум Дойчинов - 20, като направи и дабъл-дабъл, сграбчвайки 11 борби под двата коша. В защита обаче той и съиграчите му не можаха да се справят с центъра на гостите Александър Младенович, завършил с 29. С 18 точси е Георги Давидов, с по 14 са Цветелин Иванов и Емил Бинев. Балканци изпуснаха и повече от половината наказателни удари - 8 вкарани от 17 изпълнени.З елените не можаха да се справят и с включииля се отлично американец Дуайт Люис, завършил с 20 точки за 28 минути.

Снимки - Цветелин Кръстев.