Мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще отпътува късно тази вечер за  Търгу Муреш, където утре от 19 ч. местно време ще играе с едноименния румънски тим в мач четвъртия кръг на Еврохолд Балканската баскетболна лига. С тима няма да пътува Станимир Маринов, който е заболял от бронхит и му е дадена почивка. Заради настинка днешното занимание пропусна и Димитър Филипов, но той ще бъде налице за мача в сряда.

Досега в изиграните два срещи от група Б Балкан има една загуба - във втория кръг при гостуването на Морнар Бар със 71-89 и една победа - като домакин в Правец на Рилски спортист със 71-65.

Търгу Муреш ще се бори за първата си победа в тазгодишното издание на Балканската лига. Той загуби двете си срещи - в първия кръг като домакин на Рилски спортист с 89-90 и след това като гост на Фени Индъстри.

В шампионата на Румъния отборът от трансилванския град дели първото място с Плоещ и Стяуа с по 9 победи и 2 загуби. В последния кръг на румънската висша лига Търгу Муреш победи ато домакин Орадя с 95-84. За гостуващия отбор, в който преди да дойде в Балкан игра Бобан Билбия, сега се подвизава друг сърбин, играл в България - Саша Топчов. Той се отчете със 7 точки и само една борба за 20 минути игра.

За Търгу Муреш много силен мач изиграха двамата американци Куули, вкарал 12 точки и направил 10 асистенции, и Форте - с 25 точки и 14 борби. Двама от румънските баскетболисти - Думитру и Лапусте, отбелязаха съответно 20 и 18 точки, а литовецът Сирутавичус - 9. Безспорният лидер в състава на румънския отбор - сърбина Александър Младенович, игра само 18 минути, тъй като пропусна няколко гръга заради контузия, получена по време на гостуването в Кавадарци. За това време той вкара 4 точки и хвана 4 борби.