Манчестър Юнайтед буквално сгази жалкия Блекбърн Роувърс със 7:1 в един от най-очакваните двубои от 15-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата се игра на претъпкания "Олд Трафорд" и определено ще бъде дълго време помнена от Димитър Бербатов.

Преди този мач българинът не се бе разписвал от 538 минути във Висшата лига или по-точно от двубоя срещу Ливърпул, който се игра през септември.

Срещу Роувърс обаче опитният нападател вкара изумителните пет гола за Юнайтед, което му се случва за пръв път, откакто е в Англия.

Той реализира четири попадение за Тотнъм срещу Рединг на 29-и декември 2007 година и досега това бе неговият рекорд, но сега българинът буквално счупи всички класации.

Берба се разписа във 2-ата, 27-ата, 47-ата, 62-ата и 70-ата минути, а два от головете му дойдоха след асистенции на Нани, който също направи много силен мач.

Португалецът успя да реализира в 48-ата минута, а Парк също записа името си сред голмайсторите, след като се разписа в 23-ата минута. За гостите Самба реализира почетния гол в 83-ата минута.

Благодарение на петте си гола, Берба влезе в историята на Висшата лига и се нареди до футболисти като Теди Шерингам, Андрю Коул и Джърмейн Дефоу, които също са отбелязвали по пет гола в английския елит. Бербатов бе близо и до абсолютния рекорд, но две минути преди края негов удар с глава бе спасен от вратаря на Роувърс.


Не може да не се отбележи, че Уейн Руни също направи силен мач, въпреки че не успя да се разпише. Той асистира за гола на Парк.

След срещата Юнайтед оглави класирането във Висшата лига, макар и временно.

"Червените дяволи" имат в актива си 31 точки, с 2 повече от Челси, който има мач по-малко.

Бербатов пък вече има 11 гола в английския елит от началото на сезона.