Баскетболният отбор на ПГТМ "Христо Ботев" спечели традиционния Коледен турнир по баскетбол за средношколци за наградите на Община Правец, който се проведе днес. 

 В четвъртото издание в спортния комплекс в Правец взеха участие три отбора - двата представители на домакините -  ПГ по Компютърни технологии и системи и Гимназията с преподаване на чужди езици Алеко Константинов, и ПГТМ Христо Ботев от Ботевград. Регламентът бе изиграване на мачове по системата всеки срещу всеки.
В първата среща днес сутринта момчетата от ботевградския техникум постигнаха убедителна победа срещу колегите си от УКТЦ с 37 точки разлика -  92-55.

Във втория мач бе дербито между двете училища от Правец и след оспорвана игра късметът бе на страната на момчетата от компютърния техникум, които спечелиха мача с 68-63.

По този начин последният мач от турнира между ПГТМ и ГПЧЕ, моменти от който виждате,  на практика се оказа без значение. Въпреки това в него имаше интересни изпълнения от играчи и на двата отбора и завърши при резултат 69-63  за водените от преподавателя Веселин Тодоров баскетболисти от техникума в Ботевград.

Купите за първо, второ и трето място бяха връчени от представителя на община Правец Гълъбина Цветанова. Имаше и награда за най-полезен състезател на турнира, която бе присъдена на играча от отбора на езиковата гимназия Тодор Колев