В периода февруари-март 2011 г. ще се проведе събеседване за подбор на кандидати за сезонна и постоянна работа в Германия в областта на хотелиерството и ресторантьорството по заявка от отдел EURES на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество (ЦЧСП) – Бон.
Кандидатите за готвачи и сервитьори по офертите за постоянна работа трябва да са на възраст до 40 години и не трябва да са работили до момента в Германия по линия на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Федерална република Германия за заетост на работници за разширяване на техните професионални и езикови познания (18-месечна заетост).
Заинтересованите лица трябва да имат завършено професионално образование за готвач или сервитьор. За сервитьорите не е необходим професионален опит, за готвачите обаче е препоръчителен опит минимум 1 година. Работната заплата варира от 1 275 евро до 1 748 евро/месечно (за 40-часова работна седмица).
Българските граждани, които искат да кандидатстват, трябва да подадат документи в бюрото по труда по местоживеене.
Подробна информация кандидатите могат да получат на тел. 980-87-19, интернет страницата на Агенцията по заетостта или в Бюрото по труда.