Тази сутрин на редакционната ни поща пристигна писмо от топмодела Виктория Джумпарова. В началото си помислихме, че това е поредния опит на някоя известна личност да си направи безплатен PR, но по-късно разбрахме, че историята на красивата манекенка е напълно достоверна.

Вики пътувала с колата си, когато видяла на пътя малко беззащитно кученце: "Кученцето  се движеше само с предните си лапи. Влачеше задните си части и се опитваше да помръдне от булеварда, по който хвърчаха коли, докато то плачеше от болка." - разказва манекенката в писмото си.

 

Виктория веднага спряла, взела животинчето и се запътвила към денонощна ветеринарна клиника. Тогава се разбрало, че положението е доста сериозно и шансовете на кученцето са малки.

"Посъветваха ме, тъй като кучето е бездомно и няма кой да се грижи за него, да го приспят. Та коя съм аз, за да решавам да убия едно беззащитно животно? Аз спрях, за да му помогна - не, за да го убивам!" - споделя с ужас Виктория.

Топмоделът на Визаж веднага преместила кученцето в друга клиника, където започнали да го лекуват. Сега животното е почти възстановено, като само остава да му се махнат пироните от лапичките и да се раздвижат. Красавицата го кръстила Бруно и в момента временно се грижи за него.

Чрез нас Вики се опитва да му намери стопанин. Тя не апелира за финансова помощ, защото цялото лечение вече е заплатено, а за някой, който може да се погрижи за това невинно създание.

Ние също се присъединяваме към този апел. Ако имате желанието и възможността да подарите любов и дом на това нещастно куче, моля да се свържете с нас на е-mail office@lifestyle.bg.

Нека проявим милосърдие...