В Лас Вегас Samsung представи Серия 9 на своите ноутбуци. Samsung Notebook 9 е преносим компютър от висок клас с тегло 1,3 кг, дебелина 16,3 мм и 13-инчов екран.

Машината разполага с вграден ярък SuperBright Plus дисплей (400nit) с 16 милиона цвята. Батерията на Notebook 9 Series издържа до три пъти повече отколкото стандартните.

Новият ноутбук е компактен и лек. Той е подсилен с дуралумин, олекотен материал, който е два пъти по-издръжлив от алуминия и досега е използван основно в самолетната индустрия.

Възпроизвеждането на цветовете и контрастът (1300:1) превръщат ноутбука в добро решение за потребителите.

Функцията Auto Display Brightness измерва нивата на светлина в близост до ноутбука и автоматично наглася яркостта на дисплея, за да осигури оптимизирано потребление и да щади батерията. Има и автоматично настройване на светлината на клавиатурата.

В техническо отношение ноутбукът разполага с операционна система Microsoft Windows 7 и второ поколение Intel Core i5/i7 процесор с до 8GB памет.

Функцията Бърз Старт улеснява работата с компютъра като отнема само 12 секунди за включването му. Notebook 9 Series предлага 60% по-бърз старт за разлика от други преносими компютри. Когато компютърът е „заспал" са необходими едва 3 секунди за неговото повторно включване. Информацията, записана на вътрешната памет се дублира автоматично и на SSD картата, което означава, че дори при изчерпване на заряда на батерията, потребителят има достъп до данните си.