Втората формация на Балкан записа победа като гост на Академик Благоевград. Ботевградчани натрупаха аванс през първото полувреме и през второто го поддържаха, за да стигнат до успеха със 73-63. Така те вече имат 6 победи и 4 загуби и са на четвърто място във временното класиране, а Академик е последен с 10 поражения в актива си.

 Домакините от Благоевград започнаха срещата добре и водеха през първата половина на началната десетка. Гостите обаче бързо успяха да обърнат резултата и повече не загубиха водачеството до самия край на срещата. След края на първата десетка те водеха със 7 точки – 23-16. В началото на следващата част разликата продължи да се увеличава, като скоро стана двуцифрена. Тя бе цели 16 точки 3 минути преди почивката, но със силна серия домакините я намалиха на 8 – 31-39.

 Академик продължи да се приближава до съперника, като в първите атаки след паузата изоставаше едва с 2 точки. Баскетболистите на Балкан обаче не допуснаха обрат и отново започнаха малко по малко да увеличават аванса си. След края на третата част те бяха с 8 точки напред. До края на срещата ботевградчани успяха да запазят лидерството си и да се поздравят с успеха.

 Най-силен за победителите беше Ивайло Вучков, който завърши с 19 точки, 7 борби и 4 асистенции. Николай Маринов се включи с 16 точки и 6 асистенции, а по13 нанизаха Цветан Георгиев и Райко Дундалов (11 борби).