Вторият отбор на Балкан няма да играе в А група този сезон, стана известно днес. Въпреки предварително подадената заявка за втория ешелон, от клуба решиха да оттеглят отбора от участието в първенството.

Причината за това решение е неспазването от страна на БФБ на собствените си разпоредби. Според една от тях, когато един клуб има два отбора в НБЛ и в А група и при съвпадането на датите на мачовете им за първенство, то тимът от А група има право да поиска промяна на тази дата. Такава ситуация се получи още в първия кръг, когато на 21 октомври Балкан играе в Ботевград на старта на НБЛ, а Балкан-2 гостува същия ден на Академик Благоевград.

След като се разбра, че мачът на мъжете в НБЛ е изместен от събота, 20 окомври за неделя, 21 октомври треньорското ръководство на Балкан-2 поиска промяна на датата на първия мач. Това стана далеч преди да бъде изготвена окончателната програма за мачовете на втория ешелон за есента и която бе публикувана днес. От баскетболната федерация обаче не зачетоха желанието на Балкан, нито пък  собствената си наредба. Вместо това се съобразиха с мнението на домакина на Балкан-2 в първата среща - Академик Благоевград - отбор, появил се на баскетболната карта при мъжете едва миналата година.

Така младите баскетболисти на Балкан - на практика юношите старша възраст, няма да играят в новото първенство на А група, а ще участват само в шампионата на Младежката лига.