В понеделник, 14 януари играчите на футболния отбор на "Балкан" се събраха за първи път през новата година за започване на подготовката за пролетния полусезон. На другия ден отборът бе разделен на две групи, които сами започнаха почистването на терена на помощното игрище под бившата казарма.

Едната група се зае с тази дейност сутринта, другата - от един следобед. Играчите бяха принудени да се заемат сами с почистването на близо 30 сантиметровия сняг, тъй като от ръководството на "Спортни имоти" не допуснаха влизането на предварително ангангажирана машина, за да не повреди теренът. В мероприятието активно се включиха старши треньорът Мирослав Миронов и играещият му помощник Нено Ненов.

До 27 януари подготовката на отбора ще протече в Ботевград. Ден по-късно играчите отиват на 13-дневен лагер в Правец. Той бе планиран седмица по-рано, но от БФС удължиха зимната пауза - пролетният дял на шампионата на Югозападната "В" група ще започне на 24 февруари, вместо предварително обявената дата 17 февруари.

"Предвидили сме 6 контролни срещи - пет от тях на изкуственото игрище в Правец - разкри старши треньорът Мирослав Миронов. - Последователно ще срещнем "Калиакра" Каварна, "Спартак" Плевен, "Спортист" Своге, "Монтана" и "Чавдар" Етрополе - всичките в Правец. Шестата контрола е в Монтана, ако времето позволява".