Чавдар (Етрополе) постигна нова победа в контролните срещи. Етрополци се наложиха с 2:0 над Спартак (Плевен) в равностоен двубой.
Още в 3-ата минута плевенчани можеха да имат гол аванс. Пред опразнената врата на съперника обаче Пламен Николов се размина с топката. Веднъж на изпитание бе поставен и стража на Спартак Мартин Димитров. Той обаче излезе победител в надиграването с Благой Пасков. В останалото време на първата част топката се разиграваше предимно в централната част на терена.
След почивката съотношението на силите се запази. Етрополския тим обаче на два пъти наказа грешките на плевенската отбрана. Първо в 55-ата минута резервата Трополов бе изведен сам срещу вратаря на Спартак и вкара за 1:0. Четвърт час по-късно топката за втори път спря в мрежата на третодивизионния тим.
Този път реализира Пасков. Голът му бе абсолютно копие на попадението на Трополов. Спартаковци също имаха положения. Веднъж след удар на Стефан Христов гредата помогна на етрополския страж. Отново Христов пропиля отличен шанс озовал се сам срещу вратаря на съперника. Последователно Валентинов, Рудашки и Христов се разминаха с топката при суматоха пред вратата на Чавдар. Страховити удари отправиха още Петков и Рудашки, но етрополската мрежа си остана „суха".
Football24.bg