На пръв поглед представянето на младия гард на Балкан (Ботевград) Станимир Маринов през настоящия сезон е просто невероятно. Като се замисли човек в последните години на какви безумия сме се наслушали за липсата на перспективни състезатели в България, сме длъжни да посочим, че политиката на Балкан е на път да разбие на пух и прах закоравелите разбирания в родния ни баскетбол.

Нещо повече. Налагането на състезатели като Маринов и последвалото им израстване, буквално за няколко месеца, спокойно може да положи основата на нова епоха в този спорт, стига отговорните фактори в него да си свършат работата по генерални параметри от неговото развитие. Стамбата бе истинска находка за старши-треньора на "зелените" Петър Клечков, след като набута 5 тройки от 7 опита и приключи с 26 точки в Плевен.

Така той затвърди впечатлението, че през настоящия сезон е един от състезателите, които променят играта на бронзовите медалисти към добро. Другият такъв пример е безспорното лидерско присъствие на контузения в момента Йордан Бозов.

Снимка: Цветелин Кръстев