Балкан остава без един от основните си играчи -  Станимир Маринов. Гардът е с разкъсани връзки на раменната става след последния мач на отбора срещу Ирони Нахария.


Това показа преглед на ядрено-магнитен резонанс, който състезателят направи след двубоя. Травмата, която се получи в следствие на луксацията на рамото, бе потвърдена  и от един от най-добрите специалисти в областта на раменната хирургия доц. д-р Владимир Русимов.


Предстои пълно обездвижване на ръката в следващия месец, а след това състезателят ще започне възстановяване. БК Балкан ще помогне за пълното възстановяване на Станимир Маринов и му пожелава да се завърне в игра, за да защити цветовете на България на Евробаскет 2022


Гардът на Балкан Ботевград и мъжкия национален отбор на България по баскетбол Станимир Маринов сподели първите си думи след тежката контузия в раменната става, която сложи принудителен край на сезона му.



"Явно не мога да мина без сезон, в който да не получа тежка контузия. Кампанията ми приключи, но битката ми все още не е. Докато правя това, което обичам, нищо друго не е от значение. Животът ме удря при всеки свой шанс, но аз винаги намирам решение как да продължа напред и не смятам да спирам. Ако трябваше да изпратя послание, то щеше да бъде: "Живот, аз все още съм тук и няма да се предам в името на баскетболната игра", написа Станимир Маринов в профила си в "Инстаграм".



31-годишният гард тъкмо се завръщаше към най-добрата си форма след предишната тежка контузия, която го извади за голяма част от миналия сезон. През тази година Маринов записваше средни показатели от 10.1 точки, 2.9 борби и 3.8 асистенции в 14 мача на Балкан в НБЛ