Балкан погледна смело към спечелването на титлата в НБЛ. „Зелените спечелиха убедително срещу Рилски спортист след 88-65 в третия мач насред „Арена Ботевград“. Станимир Маринов бе дин от играчите, който даде тон за категоричния триумф. Българският национал постави името си сред реализаторите и отбеляза важни кошове. Гардът завърши с 16 точки, 2 борба и 3 асистенции за 24 минути престой на паркета.


 "Ситуацията с мен през по-голямата част от сезона няма никакво значение. Важното е, че съм при отбора в момента и така една идея ротацията се удължи. Помагам с каквото мога, макар и да не съм в най-добрата си форма. Това е по-важното."


 "Започнахме бавно, мудно, бяхме приспани, не знам защо. Трябваше да сме отборът, който да натисне пръв. Успяхме да се съвземем до края на първата част и така поехме контрола. Вложихме тази агресивност, която беше нужна, която допада на домакински отбор, макар че нямахме публика. Това беше главното. Контролирахме темпото. Създадохме доста бързи атаки. Реализирахме всички положения, които имахме. Това даде резултат. Победа с над 20 точки е добър атестат за следващия мач. Все пак нищо не сме свършили още. 2-1 нищо не означава“, допълни той.


 "Това да се справим с високите им по-здрави играчи е работа на треньорския щаб. Другото е, че всичко опира до желание и сърце, когато нямаш ръст и тази сила, която те имат. Ние сме си в нашата зала. Класата, която имаме и те също, нещото, което прави разликата трябва да е желанието."


 "Това, което се чува отвън не е нищо. Виждали сме тази зала препълнена и знаем, че ще падне тавана при всеки един кош на домакинския отбор, така че просто не е същото. Но виждате хората стоят пред залата и подкрепят отбора си."


 "Отидохме в Самоков, за да откраднем един мач. Това, че сме без публика не означава, че ще спрем да играем. Тук сме в нашата зала, с нашите рингове и нашите топки. Домакинското предимство пак си го имаме.


 "Не искам да говоря за индивидуални предимства. Това е отборен спорт. Трябва да намерим начин да ги надиграем отборно“, завърши Маринов в ефира на Max Sport 2.